Scampi's met paprikasalsa

    Scampi's met paprikasalsa

    2keer bewaard
    24min


    Maak dit als eerste!

    Salsa is een verse, Mexicaanse groente- of fruitsaus. Een salsa van tomaten, paprika en chilipepers smaakt heerlijk bij gegrilde scampispiezen, hier geserveerd met zoete meloen en krokant brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 32 grote, rauwe scampi's, gepeld, met staart
    • 1 charentaismeloen, zonder de zaden en in blokjes gesneden
    • Voor de marinade
    • 2 el limoensap
    • 1 tl knoflook in olie, uitgelekt en fijngehakt
    • 1 tl verse gemberwortel, fijngehakt
    • Voor de salsa
    • 6 trostomaten, fijngesneden
    • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
    • 1 rode paprika, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 1 tl knoflook in olie, uitgelekt en fijngehakt
    • 1 verse groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
    • 2 el limoensap
    • 2 el fijngehakte, verse koriander
    • peper en zout
    • lente-uien in ringetjes om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 4min  ›  Klaar in:24min 

    1. Verwarm de grill voor. Laat intussen 8 houten satéstokjes weken in koud water (dan verbranden ze niet onder de grill). Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote schotel. Voeg er de scampi's aan toe en roer ze goed door de marinade. Dek de schotel af en zet hem in de koelkast terwijl u ondertussen de salsa klaarmaakt.
    2. Meng alle ingrediënten voor de salsa en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in een grote kom. Prik de blokjes meloen op 8 niet-geweekte houten satéstokjes en leg ze op een schotel. Zet ze opzij.
    3. Prik op elk geweekt satéstokje 4 scampi's. Prik ze er in lengterichting aan, zodat ze mooi plat kunnen liggen. Leg de stokjes dan onder de grill en laat ze 3-4 minuten bakken tot ze roze zijn en draai ze eenmaal om. Laat de scampi's vooral niet te lang bakken, anders worden ze taai.
    4. Garneer de salsa met de ringen lente-ui. Leg de scampispiesjes op de schotel bij de meloenspiesjes en serveer onmiddellijk met de salsa erbij.

    Variaties en tips

    • Maak spiezen met gegrilde kip en serveer ze met een verse citrussalade. Snijd daarvoor 550 g kippenvlees zonder vel of bot in blokjes en marineer het zoals beschreven in het hoofdrecept. Leg ze dan 10 minuten onder de grill tot het kippenvlees zacht en gaar is. Maak de salsa door het vruchtvlees van 1 roze grapefruit, 1 sinaasappel en 1 sappige appel (bijvoorbeeld Jonagold) fijn te snijden en te mengen met 2 fijngesnipperde lente-uien, 1 fijngehakte, verse groene chilipeper en 1 el fijngehakte, verse munt. * • U kunt ook stukjes verse ananas op satéstokjes serveren bij de scampi's of het kippenvlees, in plaats van meloen.

    Pluspunten

    • De rauwe vruchten en groenten in de salsa zitten boordevol vitaminen. De tomaten en de rode paprika's zijn uitstekende bronnen van de antioxidanten bètacaroteen en vitamine C. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C. Per 100 g levert die tweemaal zoveel vitamine C als sinaasappels. * • Scampi's bevatten veel eiwit en weinig vet.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12, C * ✓✓ B6, ijzer * ✓ foliumzuur, niacine, kalium, selenium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren