Sconesdeeg

    Sconesdeeg

    22keer bewaard
    10min


    Maak dit als eerste!

    De hier vermelde basisrecepten zijn bedoeld voor verschillende soorten pastei en taart, zowel zoet als hartig. De methoden worden op deze website gebruikt. Volg per recept de vermelde specifieke methoden en instructies op.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 tl bakpoeder
    • snufje zout
    • 30 g koele boter, in blokjes gesneden
    • 100 ml koude halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Zeef meel, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de blokjes boter toe en kneed ze erdoor tot het op broodkruim lijkt.
    2. Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk toe. Meng alles met een houten lepel of met uw handen tot een soepel, niet-plakkerig deeg; voeg eventueel nog wat melk toe.
    3. Kneed het deeg kort op een licht met bloem bestoven werkvlak, rol het uit en verwerk het zoals gewenst.

    Variaties en tips

    • Vervang de helft van het bakmeel door zelfrijzend volkorenmeel. * • Vervang de melk door 100 g magere yoghurt. * • Roer er voor kruidendeeg voordat u de melk of yoghurt toevoegt, fijngehakte verse kruiden door: 2 el bieslook, 2 el peterselie en 1 el tijm. * • Voeg voor kaas-sconesdeeg 25 g fijngeraspte Parmezaanse kaas of cheddar toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren