Snelle broodpizza's

    Snelle broodpizza's

    12keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Deze eenvoudige en snelle pizza's smaken echt fantastisch en verschil met de klassieke pizza is bijna niet te proeven. Ze zijn ideaal als tussendoortje of lichte maaltijd met een verse salade en met als nagerecht vers fruit.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 grote courgette, in dunne schijfjes gesneden
    • 1 gele paprika, zaad verwijderd en in dunne schijfjes gesneden
    • 1 el extra vergine olijfolie
    • 2 grote volkorenbroodjes, doorgesneden
    • 125 ml passata met ui en knoflook
    • handvol verse oreganoblaadjes
    • 200 g mozzarella, in schijfjes gesneden
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de grill voor. Bedek het rooster met een stuk aluminiumfolie. Leg de schijfjes courgette en paprika op de folie, besprenkel ze met olijfolie en meng ze door elkaar. Spreid de groenten uit en rooster ze 5 minuten tot ze zacht worden.
    2. Leg de halve broodjes met de korst naar boven op de groenten en rooster ze even. Haal de broodjes weer weg, keer de groenten en rooster ze verder terwijl u de geroosterde broodjes besmeert.
    3. Leg de broodjes met de gesneden kant naar boven. Smeer elk broodje in met passata en laat even intrekken. Leg vervolgens enkele blaadjes oregano op de passata en schik er de geroosterde groenten op. Breng op smaak en leg de schijfjes mozzarella erbovenop.
    4. Leg de pizza's weer onder de grill. Rooster ze nog 3-5 minuten tot de kaas begint te smelten en bruin begint te worden. Serveer onmiddellijk, terwijl ze nog kokendheet zijn.

    Variaties en tips

    • Gebruik 175 g pompoen in plaats van de courgette en vervang de gele paprika door groene paprika. * • Voeg wat verse kruiden aan de groenten toe, zoals basilicum of marjolein. * • Voor pizza's met champignons vervangt u de courgette en de gele paprika door 300 g champignons, in schijfjes gesneden.

    Pluspunten

    • Paprika's, zowel de groene, de gele, als alle andere kleuren, zijn goede bronnen van vitamine C. Rode paprika's leveren daarnaast nog vitamine A dankzij de aanwezigheid van bètacaroteen. Per 100 g leveren ze 157 µg vitamine A. * • Kaas is een goede bron van eiwit en calcium, maar ook van B-vitaminen. Mozzarella bevat iets minder vet dan vele andere kazen, en verhoudingsgewijs vrij veel calcium.

    Bevat per pizza

    ✓✓✓ B12, C * ✓✓ A, B1, B2, E, foliumzuur, niacine, calcium, koper * ✓ B6, kalium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren