Soezendeeg

    Soezendeeg

    12keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    De hier vermelde basisrecepten zijn bedoeld voor verschillende soorten pastei en taart, zowel zoet als hartig. De methoden worden in dit boek gebruikt. Volg per recept de vermelde specifieke methoden en instructies op.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 55 g boter
    • 75 g bloem, gezeefd
    • 2 eieren, losgeklopt met een snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de boter met 150 ml water in een steelpan. Laat de boter langzaam smelten en breng aan de kook.
    2. Neem de pan van het vuur zodra het water kookt en voeg in één keer de bloem toe. Roer alles met een pollepel tot een samenhangend deeg.
    3. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot een soepele deegbal ontstaat.
    4. Laat het deeg 2-3 minuten afkoelen en roer er dan krachtig de eieren door, zodat een smeuïg, glanzend deeg ontstaat. Verwerk het deeg meteen, zoals in het recept wordt aangegeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren