Dip van blauwe kaas

    Dip van blauwe kaas

    6keer bewaard
    55min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk simpel recept dat u met geroosterde ciabatta, crackers, stukjes wortel en selderie kunt serveren. De dip is ook koud heel lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr bacon
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 3 pakjes (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 110 gr blauwe schimmelkaas (Danish blue, gorgonzola, of stilton), verbrokkeld
    • 30 gr walnoot of pecannoot naar smaak, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een grote koekenpan de bacon bijna gaar bakken. Knoflook toevoegen. Bacon uit de pan halen en overbodig vet afgieten. Als de bacon is afgekoeld in stukjes snijden.
    3. In een middelgrote kom bacon met roomkaas en schimmelkaas mengen. Het mengsel in een ovenschaal scheppen en de nootjes erover verdelen.
    4. 30-40 minuten bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren