Sugarsnapsalade met blauwe druiven en feta

    Sugarsnapsalade met blauwe druiven en feta

    2keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    De knapperige sugarsnaps hebben een volle smaak en vormen samen met jonge spinazie en pittige rucola een heerlijke saladebasis voor de zoutige feta en de zoete druiven. Geef bij deze snel te maken lunch dikke sneden boerenbrood of pitabrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • geraspte schil en sap van ½ citroen
    • ½ tl kristalsuiker
    • ½ tl dijonmosterd
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 300 g sugarsnaps
    • 200 g pitloze blauwe druiven, gehalveerd
    • 200 g feta, in dunne reepjes gesneden
    • 50 g rucola, in reepjes gesneden
    • 175 g jonge spinazie
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe citroenrasp en -sap in een grote slakom. Voeg suiker, mosterd en zout en peper naar smaak toe. Klop de ingrediënten door elkaar, tot suiker en zout in het sap zijn opgelost. Klop de olijfolie erdoor.
    2. Snijd de sugarsnaps overdwars door. Breng een grote pan water aan de kook, voeg de sugarsnaps toe en breng meteen weer aan de kook. Giet het water meteen af en spoel de sugarsnaps af onder koud stromend water. Voeg ze toe aan de kom en roer door, zodat ze met de dressing zijn bedekt.
    3. Voeg druiven, feta, rucola en spinazie toe en roer de sla goed, maar voorzichtig door, zodat alle ingrediënten met de dressing zijn bedekt. Serveer meteen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C * ✓✓ B12, E, foliumzuur, calcium * ✓ B1, B2, B6, niacine, ijzer, kalium, koper, zink

    Variaties en tips

    • Vervang de rucola door 6 fijngesneden lente-uitjes. * • Voeg voor een knoflookdressing samen met de suiker en mosterd 1 gesnipperd teentje knoflook toe. * • Strooi voor extra ‘beet’ vlak voor het serveren 2 el geroosterde pijnboompitten over de salade. * • Maak een salade van peer, druiven en spinazie met een blauwschimmelkaasdressing. Hak 50 g Danish blue fijn en doe dit in de slakom. Roer er dan 1 el appelazijn en 2 el extra vergine olijfolie door. Halveer 2 rijpe, maar stevige peren, verwijder het klokhuis en snijd ze overdwars in plakjes. Voeg deze plakjes toe aan de dressing. Voeg de gehalveerde druiven toe en roer alles door. Roer er dan voorzichtig 50 g waterkers, 200 g jonge spinazie en 2 el fijngehakte walnoten door. Serveer meteen.

    Pluspunten

    • Sugarsnaps worden, net als peultjes, in hun geheel gegeten. Ze hebben een heerlijk zachte, zoete smaak en zijn een goede bron van voedingsvezels en vitamine C. * • Feta bevat veel vet en zout, maar door de sterke smaak is er in een salade niet veel van nodig. Net als andere kaassoorten is feta een goede bron van eiwit, calcium en fosfor en ook een redelijke bron van B-vitaminen en van vitamine E. * • Blauwe druiven bevatten bioflavonoïden: natuurlijke, plantaardige chemische stoffen die werkzaam zijn als antioxidant en bescherming bieden tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren