Tomaten-citrusdrank

    Tomaten-citrusdrank

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een pittig, verkwikkend drankje om de dag mee te beginnen, maar de rest van de dag smaakt het natuurlijk net zo lekker. U kunt het ook als non-alcoholisch alternatief gebruiken voor een cocktail bij de lunch of het diner. Het smakelijkste resultaat bereikt u als u heerlijk zoete, vol smakende tomaten en een rijpe mango gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rijpe mango
    • 500 g tomaten, geschild, gehalveerd en zonder zaden
    • 600 g watermeloen, geschild, zonder zaden en in stukken gesneden
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • geraspte schil van 1 limoen
    • Om te garneren
    • ijs
    • schijfjes sinaasappel en limoen
    • bernagie- of saliebloemen (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de grote platte pit en snijd het in grote stukken.
    2. Doe de stukken mango, de tomaten, de watermeloen en de sinaasappel- en limoenschil in een keukenmachine en pureer alles tot een smeuïg mengsel. Is uw keukenmachine niet zo groot dan kunt u dit in een paar porties doen.
    3. Vul 4 glazen voor de helft met ijs en giet er het sap over. Garneer met sinaasappel- en limoenschijfjes en eventueel met de bernagie- of saliebloemen. Serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Maak van dit drankje een zomers voorgerecht door het als koude soep te serveren. Laat de ijsblokjes en de sinaasappel- en limoenschijfjes dan weg en meng er een scheutje magere yoghurt doorheen. * • Maak een koele gazpacho. Schil 250 g tomaten, verwijder het zaad en snijd ze fijn. Snijd een stuk komkommer van 5 cm, 1 stengel bleekselderij, 2 lente-uitjes en 1 teentje knoflook in stukken. Pureer de groenten met 200 g gezeefde tomaten (passata). Roer er 2 tl balsamicoazijn en 250 ml mineraalwater door. Vul 4 grote glazen voor de helft met ijs en giet daarover het sap. Serveer met dunne stengels bleekselderij om te roeren en strooi er tot slot fijngesneden lente-uitjes en in blokjes gesneden tomaten over.

    Pluspunten

    • Tomaten, rijpe mango's en watermeloen leveren vitamine C, die voor afweer en een gezonde huid zorgt. * • Mango's bevatten ook bètacaroteen, dat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Hoe rijper en donkerder de vrucht, hoe meer bètacaroteen. Vitamine A is essentieel voor een gezonde huid en een goed zicht, vooral bij zwak licht.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ A, B6, E * ✓ B1, foliumzuur, ijzer, kalium, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren