Een pittig, verkwikkend drankje om de dag mee te beginnen, maar de rest van de dag smaakt het natuurlijk net zo lekker. U kunt het ook als non-alcoholisch alternatief gebruiken voor een cocktail bij de lunch of het diner. Het smakelijkste resultaat bereikt u als u heerlijk zoete, vol smakende tomaten en een rijpe mango gebruikt.
• Maak van dit drankje een zomers voorgerecht door het als koude soep te serveren. Laat de ijsblokjes en de sinaasappel- en limoenschijfjes dan weg en meng er een scheutje magere yoghurt doorheen. * • Maak een koele gazpacho. Schil 250 g tomaten, verwijder het zaad en snijd ze fijn. Snijd een stuk komkommer van 5 cm, 1 stengel bleekselderij, 2 lente-uitjes en 1 teentje knoflook in stukken. Pureer de groenten met 200 g gezeefde tomaten (passata). Roer er 2 tl balsamicoazijn en 250 ml mineraalwater door. Vul 4 grote glazen voor de helft met ijs en giet daarover het sap. Serveer met dunne stengels bleekselderij om te roeren en strooi er tot slot fijngesneden lente-uitjes en in blokjes gesneden tomaten over.
• Tomaten, rijpe mango's en watermeloen leveren vitamine C, die voor afweer en een gezonde huid zorgt. * • Mango's bevatten ook bètacaroteen, dat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Hoe rijper en donkerder de vrucht, hoe meer bètacaroteen. Vitamine A is essentieel voor een gezonde huid en een goed zicht, vooral bij zwak licht.
✓✓✓ C * ✓✓ A, B6, E * ✓ B1, foliumzuur, ijzer, kalium, koper