Tongsticks met frisse dipsaus

    Tongsticks met frisse dipsaus

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Bedek reepjes tongschar met broodkruimels en bak ze tot ze goudbruin en krokant zijn aan de buitenkant en zacht in het midden. Serveer ze met een pittige tartaardipsaus, ideaal bij alle eenvoudige visgerechten. Nieuwe aardappelen en een salade van jonge pruimtomaten en basilicum vormen goede bijgerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g tongschar- of scholfilets, zonder vel
    • 3 el bloem
    • peper en zout
    • 1 groot ei, losgeklopt
    • 75 g fijne verse witte broodkruimels
    • 2 el sesamzaad
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • Tartaardipsaus
    • 3 el crème fraîche
    • 3 el mayonaise
    • 1 tl dijonmosterd
    • 4 kleine augurkjes, fijngesneden
    • 1 el kappertjes, uitgelekt en fijngesneden
    • 2 el fijngehakte peterselie
    • 1 el citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de visfilets met een schaar of een scherp mes in reepjes van ongeveer 6 ×2 cm.
    2. Breng de bloem op smaak met peper en zout en spreid uit op een bord. Doe het ei in een ander bord en meng de broodkruimels met het sesamzaad op een derde bord. Rol de reepjes vis één voor één eerst door de bloem, schud het teveel eraf, doop ze dan in het ei en rol ze ten slotte door de broodkruimels.
    3. Smeer een grote bakplaat met antiaanbaklaag in met de olijfolie en leg de reepjes vis in één laag op de plaat. Laat 5 minuten bakken. Draai de reepjes om en laat nog 5 minuten bakken, of tot de tongsticks krokant en goudbruin zijn.
    4. Maak ondertussen de tartaardipsaus. Meng alle ingrediënten en schep de saus in 4 kleine kommen. Serveer de tongsticks met de dipsaus.

    Variaties en tips

    • Voor zelfgemaakte vissticks snijdt u 550 g kabeljauwfilet in 12 repen van circa 2,5 cm dik en 7,5 cm lang. Bedek de repen met de op smaak gebrachte bloem, het ei en de broodkruimels en schik ze in één laag op een ingeoliede bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bak ze 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn en het vlees gemakkelijk uit elkaar valt. Serveer met de tartaardipsaus. * • Maak een waterkersdipsaus. Meng 150 g Griekse yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, 50 g fijngesneden waterkers, een flinke snuf cayennepeper en 1 eetlepel citroensap.

    Pluspunten

    • Tong is een goede bron van kalium, dat we nodig hebben voor het regelen van de vloeistoffen in ons lichaam. Kalium kan niet in het lichaam worden opgeslagen, dus moet u het dagelijkse verlies aanvullen door voedsel met kalium te eten. * • Brood bevat veel zetmeelrijke koolhydraten. Ten minste de helft van de calorieën moeten uit zetmeelrijke koolhydraten komen.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B12, niacine, selenium * ✓✓ E, ijzer * ✓ B6, calcium, kalium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren