Uientaartjes

    Uientaartjes

    13keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Deze pasteibakjes zijn gemaakt van dunne sneetjes brood, die in een vormpje knapperig worden gebakken. Ze zijn gevuld met een mengsel van ui en zongedroogde tomaat. Zowel de bakjes als de vulling kunnen van tevoren worden gemaakt en vlak voor het serveren worden opgewarmd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 g boter, gesmolten
    • 12 dunne sneetjes witbrood
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 2 grote uien, totaal circa 450 g, in dunne plakjes gesneden
    • 30 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en grofgehakt
    • 2 tl fijngehakte verse tijm
    • 30 g stukjes walnoot
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Bestrijk 12 diepe (taart)vormpjes met wat gesmolten boter. Steek uit elk sneetje brood een cirkel van 7,5 cm doorsnee. Maak de rondjes plat met een deegroller en druk ze gelijkmatig in de vormpjes. Buig de rand op 4 plaatsen iets naar binnen, zodat er een mooie schelpvorm ontstaat.
    2. Bestrijk het brood met de rest van de boter en bak het in 8-10 minuten krokant en goudbruin. Zet de vormpjes tot het vullen op een warme plaats. (Worden ze van tevoren gemaakt, bewaar ze dan in een luchtdichte trommel.)
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan met een goed passend deksel. Voeg de ui toe en roer goed. Doe het deksel op de pan en bak de ui op een laag vuur in circa 20 minuten zacht.
    4. Verwijder het deksel en bak de ui al roerend op een hoog vuur goudbruin. Neem de pan van het vuur en roer tomaten en tijm erdoor. Breng op smaak met peper en zout. (Wordt de vulling van tevoren gemaakt, bewaar hem dan afgekoeld in de koelkast. Verwarm hem net voor het vullen van de vormpjes.)
    5. Verdeel de vulling over de bakjes en strooi de stukjes walnoot erover. Serveer warm.

    Bevat per taartje

    ✓✓ E * ✓ B1, koper, selenium

    Variaties en tips

    • Maak bakjes van filodeeg. Bestrijk de vormpjes met de boter en snijd 275 g filodeeg in vierkantjes van 9 cm (totaal 48 stuks). Druk 4 vierkantjes, vanuit verschillende hoeken, in elk vormpje en bestrijk met de rest van de boter. Bak ze in een op 220 °C voorverwarmde oven in 4-5 minuten krokant en goudbruin. * • Bak voor ratatouilletaartjes 1gesnipperde ui zacht in 1 el extra vergine olijfolie. Roer er 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 rode paprika door, zonder de zaden en in blokjes gesneden. Bak dit al roerende 2 minuten. Voeg 1 kleine aubergine en 1 courgette toe, beide in blokjes gesneden. Bak dit 1 minuut en roer er dan 50 g fijngehakte zongedroogde tomaten door en 1 tl fijngehakte verse tijm. Bak de groenten in 15-20 minuten met het deksel op de pan beetgaar. Breng op smaak en verdeel over de warme bakjes. Strooi er 30 g geroosterde pijnboompitten over.

    Pluspunt

    • Aangenomen wordt dat het regelmatig eten van wat walnoten het cholesterolgehalte verlaagt en bescherming biedt tegen hartkwalen en kanker. Walnoten bevatten namelijk de antioxidanten selenium, zink, koper en vitamine E.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren