Varkensbouillon

    Varkensbouillon

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur10min


    Maak dit als eerste!

    Maak je eigen bouillon van varkensschenkel, met dit eenvoudige recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 pan bouillon

    • 1 varkensschenkel
    • 1 ui, in vieren gesneden
    • 1 worteltje, grofgesneden
    • 1 stengel bleekselderij, grofgesneden
    • 1 laurierblaadje
    • 1 takje peterselie, de stengel gekneusd
    • 2 verse salieblaadjes
    • 4 kruidnagels
    • 8 zwarte peperkorrels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Doe de schenkel, ui, het worteltje en de bleekselderij in een grote soeppan. Voeg 2,5 liter koud water toe. Breng op een hoog vuur aan de kook en verwijder het schuim.
    2. Voeg het laurierblaadje, de peterselie, salie, kruidnagels en peperkorrels toe en temper het vuur, zodat de bouillon zachtjes suddert. Dek de pan af en laat 2 uur sudderen.
    3. Giet de bouillon door een zeef in een vuurvaste kom. Verwijder het been en de groenten. Laat afkoelen en zet de bouillon koud weg. Verwijder het vet van de oppervlakte.

    Variaties en tips

    • U kunt de varkensschenkel vervangen door de botten van een runder- of lamsgebraad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren