Varkensfilet met Chinese groente

    Varkensfilet met Chinese groente

    4keer bewaard
    22min


    Maak dit als eerste!

    Roerbakgerechten hoeven niet ingewikkeld te zijn of heel veel ingrediënten te bevatten, zoals dit recept laat zien. De reepjes varkensfilet worden kort gemarineerd en daarna met groenten in de wok gebakken. Met eiermie is dit een volwaardige maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g varkensfilet
    • 3 el droge sherry
    • 4 tl sesamolie
    • 1 el lichte sojasaus
    • 1 bosje lente-ui
    • 200 g peultjes
    • 350 g paksoi
    • 250 g eiermie
    • 1 el arachideolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:22min 

    1. Verwijder al het eventueel nog aanwezige vet van de varkensfilet en snijd het vlees in reepjes van ongeveer 5 cm lengte en ½ cm dikte. Doe de reepjes samen met de sherry, 1 tl van de sesamolie en de sojasaus in een kom. Roer dit goed door en zet de kom apart tijdens het bereiden van de groenten.
    2. Snijd de lente-uitjes overdwars door en vervolgens in de lengte in reepjes. Halveer de peultjes in de lengte. Maak de paksoibladeren schoon en scheur ze in grove stukjes.
    3. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de mie toe, roer en doe het deksel op de pan. Temper het vuur en kook de mie volgens de instructies op de verpakking beetgaar.
    4. Verhit ondertussen een wok of grote koekenpan, voeg de arachideolie toe en verdeel dit over de bodem. Roerbak de filetreepjes, zonder de marinade, op een hoog vuur circa 3 minuten totdat het vlees lichtbruin en mals is. Neem het vlees uit de wok en houd het apart.
    5. Voeg de peultjes toe en roerbak ze 30 seconden, voeg dan lente-ui en paksoi toe en roerbak alles nog eens 1 minuut. Voeg het vlees weer toe, samen met de achtergehouden marinade, en roerbak 1-2 minuten totdat alles door en door heet is. De paksoi moet geslonken, maar nog wel wat krokant zijn.
    6. Giet de mie af en roer de resterende sesamolie erdoor. Schep op warme borden. Verdeel het vleesmengsel over de borden en serveer.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ foliumzuur * ✓ A, B1, B6, E, niacine, calcium, ijzer, kalium, koper, zink

    Pluspunten

    • Varkensvlees bevat veel B-vitaminen en daarnaast zink, fosfor en ijzer. Het ijzer is van een soort die gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen. * • Paksoi, een soort Chinese kool, heeft brede witte stelen en grote, donkergroene bladeren. Net als andere groene bladgroente is paksoi een uitstekende bron van foliumzuur, een B-vitamine die bescherming kan bieden tegen hartaandoeningen.

    Variaties en tips

    • Vervang de varkensfilet door reepjes kip of mals rundvlees. * • Meng voor een roerbakgerecht zonder vlees 1 van zaden ontdane en fijngesneden verse rode peper, 2 tl geraspte verse gemberwortel, 1 el vissaus, 1 el limoensap, 2 tl donkerbruine basterdsuiker, 2 el sesamolie en 3 el groentebouillon of water in een kommetje. Verhit een wok of grote koekenpan en voeg 1 el arachideolie toe. Voeg 200 g broccoliroosjes en 125 g kleine champignons toe en roerbak dit 2 minuten. Voeg 125 g dunne aspergekoppen toe en roerbak dit 2 minuten. Voeg het sausmengsel uit het kommetje toe en roer goed. Voeg tot slot 125 g Chinese kool in reepjes en 50 g cashewnoten toe. Roerbak dit ongeveer 3 minuten totdat de saus is ingedikt en kookt en de groenten beetgaar zijn. Doe tijdens het koken van de groenten 250 g rijstmie in een kom en bedek die met kokend water of bouillon. Roer met een vork door en week de mie gedurende de op de verpakking vermelde tijd. Laat de mie in een vergiet uitlekken, giet er kokend water over en laat opnieuw uitlekken. Strooi 3 el fijngehakte verse koriander over het groentemengsel en serveer het bij de mie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren