Varkensfilet met vijfkruidenpoeder

    Varkensfilet met vijfkruidenpoeder

    6keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het oosterse roerbakken in de wok is de ideale bereidingsmethode voor snelle gerechten. Het is bovendien een gezonde bereidingswijze omdat u er slechts kleine hoeveelheden olie voor nodig hebt en de groenten zo snel gaar zijn dat bijna alle vitaminen en mineralen bewaard blijven.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g varkensfilet of varkenshaas, zonder vet
    • 250 g eiermie
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 flinke teen knoflook, geperst
    • 1 el vijfkruidenpoeder
    • 300 g peultjes
    • 2 grote rode paprika's (of 1 rode en 1 gele of oranje), zonder zaden en in dunne schijfjes gesneden
    • 125 ml hete groentebouillon
    • peper en zout
    • verse korianderblaadjes om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd het vlees in plakjes van circa 5 mm dik en snijd elk plakje in reepjes van circa 5 mm. Dek het vlees af en zet het opzij.
    2. Kook de eiermie in een pan met kokend water gedurende 4 minuten of volgens de instructies op de verpakking. Laat de eiermie daarna goed uitlekken en zet hem opzij.
    3. Terwijl de eiermie kookt, verhit u een wok of een pan met zware bodem. Voeg de olie toe en draai de wok of pan, zodat de bodem goed is bedekt. Voeg ui en knoflook toe en roerbak 1 minuut. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en laat nog 1 minuut bakken.
    4. Doe de reepjes varkensvlees in de wok en laat 3 minuten roerbakken. Voeg de peultjes en de paprika's toe en laat nog 2 minuten bakken. Giet de bouillon erbij, roer goed en breng vervolgens aan de kook.
    5. Voeg de eiermie toe aan de wok en roer 2-3 minuten, of tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Breng op smaak en serveer onmiddellijk, bestrooid met korianderblaadjes.

    Variaties en tips

    • Om het gerecht nog magerder te maken, gebruikt u 250 g varkensvlees en voegt u 250 g tofu toe. Laat de tofu uitlekken en snijd hem in blokjes van 2,5 cm. Voeg hem in stap 4 met de peultjes en de paprika toe. Voeg 2 eetlepels lichte sojasaus toe aan de bouillon. * • Voor een vegetarische versie vervangt u het varkensvlees door 450 g uitgelekte en in blokjes gesneden tofu en 150 g broccoliroosjes. Voeg de tofu en de broccoli met de peultjes en de paprika in stap 4 toe, en voeg 75 g taugé toe met de eiermie in stap 5.

    Pluspunten

    • Alle paprika's hebben van nature een wasachtige schil die hen beschermt tegen oxidatie en verlies van vitamine C tijdens het bewaren. Na het plukken blijft het gehalte aan vitamine C wekenlang behouden. * • Door de pan te verhitten voor u olie toevoegt, plakken de ingrediënten minder snel aan de pan en hebt u minder olie nodig. * • Eiermie is een vetarme bron van zetmeelrijke koolhydraten en levert ook eiwitten. Wanneer mie wordt gegeten samen met ingrediënten die rijk zijn aan vitamine C, zoals paprika's, kan het lichaam het ijzer dat erin zit gemakkelijker opnemen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, B12, C, E, niacine, zink * ✓✓ B2, foliumzuur, kalium * ✓ calcium, ijzer, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren