Vis-champignonpastei

    Vis-champignonpastei

    2keer bewaard
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudige vispastei kan in een feestmaal worden omgetoverd door er garnalen en champignons aan toe te voegen. Serveer de pastei met een kleurrijke mix van gestoomde groenten, zoals worteltjes en maïskolfjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 550 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 4 el Griekse yoghurt of kwark
    • 15 g boter
    • 1 kleine ui, in schijfjes gesneden
    • 400 g schelvisfilet
    • 500 ml halfvolle melk
    • 2 laurierblaadjes
    • 4 stengels peterselie
    • 85 g kleine pastaschelpjes
    • 3 el maïzena
    • ½ tl mosterdpoeder
    • vers geraspte nootmuskaat
    • 125 g gekookte gepelde garnalen
    • 85 g champignons, in dunne schijfjes gesneden
    • 3 el fijngehakte peterselie
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de aardappelen in een steelpan, bedek ze met kokend water en laat ze 15-20 minuten koken, of tot ze gaar zijn. Als de aardappelen klaar zijn, laat u ze uitlekken en plet u ze met de yoghurt of de kwark. Houd ze warm.
    2. Terwijl de aardappelen koken, laat u de boter smelten in een vuurvaste schaal. Voeg de ui toe en laat 5 minuten zachtjes koken, of tot hij zacht is. Leg de schelvis erbovenop, giet er 400 ml van de melk over en voeg de laurierblaadjes en de stengels peterselie toe. Dek af en pocheer 15 minuten in de oven of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt.
    3. Kook de pasta 10 minuten in een pan met kokend water tot hij net gaar is, of volg de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en zet opzij.
    4. Doe de maïzena en het mosterdpoeder in een steelpan, voeg de rest van de melk toe en meng tot een smeuïge massa. Zeef de gepocheerde melk van de vis in de steelpan, bewaar de ui en voeg nootmuskaat naar wens toe. Breng al roerend aan de kook. Temper het vuur en laat 5 minuten sudderen of tot de saus dik is.
    5. Breek de schelvis in stukken en verwijder het vel en de graten. Voeg de schelvis, de bewaarde ui, de garnalen, de champignons, de uitgelekte pasta en de fijngehakte peterselie toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel weer in de schaal.
    6. Schep de aardappelpuree over het vismengsel en spreid die gelijkmatig uit tot de rand van de schaal. Trek met een vork lijnen in de aardappelpuree. Laat ongeveer 20 minuten bakken, of tot het kookt en de bovenlaag bruin wordt. Serveer de pastei heet.

    Variaties en tips

    • Maak een vis-groentepastei. Laat de garnalen weg en voeg met de vis en andere ingrediënten 125 g gekookte worteltjes, in blokjes, 125 g erwten, vers of uit de diepvries, en 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie toe aan de saus. Meng de aardappelpuree met evenveel wortel- of koolrapenpuree en schep het op de vis. * • Breng de saus op smaak met 1 eetlepel ansjovispuree of 2 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt en fijngesneden.

    Pluspunten

    • Schelvis is een redelijke bron van vitamine B6. Die vitamine helpt het lichaam bij het benutten van eiwitten en bij de vorming van hemoglobine, het pigment van rode bloedcellen. * • Door zowel aardappelen als pasta te gebruiken in dit recept, verhoogt u de opname van zetmeelrijke koolhydraten. * • Kwark is een zachte kaas. De consistentie ervan varieert van lopend tot nogal dik, afhankelijk van de hoeveelheid vet die de kwark bevat. U kunt in recepten kwark gebruiken als vetarm alternatief voor room.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, B12, niacine * ✓✓ C, calcium, kalium, koper, selenium, zink * ✓ A, B2, foliumzuur, ijzer

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren