Warme vruchtenpakketjes

    Warme vruchtenpakketjes

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Vruchten bakken in papieren pakketjes is de ideale manier om zoveel mogelijk smaken en voedingsstoffen te bewaren. Het ziet er bovendien mooi uit en u hebt minder vaat. Serveer dit heerlijke, fruitige dessert met verse ananas, gedroogde abrikozen en een dot yoghurt of crème fraîche.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rijpe ananas
    • 12 gebruiksklaar gedroogde abrikozen
    • 2 tl kardemompeulen
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 4 el sinaasappelsap
    • 4 tl vloeibare honing
    • 50 g pure chocolade van goede kwaliteit (ten minste 70% cacao), geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 4 stukken vetvrij of bakpapier van 30 × 30 cm klaar.
    2. Schil de ananas en snijd de harde stukken eruit. Snijd het vruchtvlees in schijven en dan in stukjes. Verdeel de stukjes over de stukken papier en voeg bij elke portie 3 abrikozen. Plet de kardemompeulen en haal de zaadjes eruit. Verdeel deze over de pakketjes. Bestrooi met de sinaasappelschil en het sap en besprenkel elk pakketje met 1 theelepel honing.
    3. Vouw de pakketjes losjes dicht rond de vruchten, zodat deze volledig zijn afgesloten. Zet de pakketjes dan op een bakplaat en bak ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    4. Zet de pakketjes elk op een bord en maak ze open. Bestrooi elk pakketje met de geraspte chocolade en serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Bespaar tijd door circa 350 g ananas uit blik te gebruiken, in plaats van verse ananas. * • U kunt in dit gerecht allerlei soorten fruit verwerken. Kies bijvoorbeeld voor gehalveerde aardbeien of dikke schijven bananen in plaats van gedroogde abrikozen. * • U kunt ook pakketjes met peren en cranberry's uit de diepvries maken. Gebruik daarvoor 4 geschilde, rijpe peren, van klokhuis ontdaan en in vieren gesneden, en 85 g gezoete, ontdooide cranberry's. Doe in elk pakketje een stukje kaneel in plaats van de kardemomzaden. Laat ongeveer 15 minuten bakken. Doe de pakketjes na het bakken open en bestrooi met fijngehakte walnoten in plaats van de chocolade. * • Voor een speciale gelegenheid kunt u het sinaasappelsap vervangen door 1 el cognac, cointreau of Grand Marnier en de pakketjes serveren met vanille-ijs. * • U kunt de pakketjes eveneens maken met aluminiumfolie en ze op de barbecue bereiden. Laat ze dan ongeveer 5 minuten bakken.

    Pluspunten

    • Gedroogde abrikozen vormen een van de beste bronnen van ijzer. Ze bevatten bovendien, net als de verse, veel vitamine A (uit het bètacaroteen) en voedingsvezels. * • Ananas bevat bromelaïne, een enzym dat de vertering vergemakkelijkt. Het is ook een goede bron van vitamine C.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ B1, B6, kalium, koper * ✓ B2, foliumzuur

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren