Zachte brownies

    Zachte brownies

    29keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    De meeste mensen vinden brownies het lekkerste als ze van binnen smeuïg en zacht zijn, met een heerlijke, volle chocoladesmaak. In dit recept wordt zowel chocolade als cacaopoeder gebruikt, waardoor de brownies de ideale chocoladesmaak krijgen. De ruwe rietsuiker zorgt voor die zachte, smeuïge structuur.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 brownies

    • 85 g pure chocolade van goede kwaliteit (met ten minste 70% cacao)
    • 100 g boter
    • 125 g basterdsuiker
    • 100 g lichtbruine ruwe rietsuiker
    • 1 tl vanille-extract
    • 2 hele eieren en 1 eierdooier, op kamertemperatuur, losgeklopt
    • 100 g bloem
    • 3 el cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een diepe, vierkante cakevorm van 18 cm in en bedek de bodem met bakpapier.
    2. Breek de chocolade in stukjes en doe die in een vuurvaste schotel, samen met de boter. Zet de schotel op een pan met kokend water, maar zorg ervoor dat het water de bodem van de schotel niet raakt. Laat de chocolade smelten, haal de schotel dan van de pan en zet deze opzij om af te koelen.
    3. Roer de basterdsuiker en de ruwe rietsuiker samen met het vanille-extract door het chocolademengsel. Klop er vervolgens langzaam de eieren door. Zeef dan de bloem en het cacaopoeder boven het mengsel en roer tot alles goed is gemengd. Klop niet te lang.
    4. Giet het deeg in de cakevorm. Bak de koek 30 minuten of tot hij is gerezen en in het midden nog een beetje zacht is. Aan een vleespen die u in het midden steekt, moeten vochtige kruimels blijven hangen. Bak de brownies niet te lang, anders worden ze droog.
    5. Laat de koek 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Laat dan helemaal afkoelen op een rooster. Verwijder het bakpapier en snijd hem in 16 vierkanten. Indien mogelijk kunt u de brownies inpakken in folie en ze de volgende dag opeten. In folie kunt u ze 3-4 dagen bewaren.

    Pluspunten

    • Deze brownies zijn gezonder dan gekochte brownies. Het vetgehalte wordt beperkt doordat een deel van de chocolade wordt vervangen door cacaopoeder. Cacaopoeder bevat bovendien vijfmaal zoveel ijzer als chocolade. * • Hoewel eieren cholesterol bevatten, heeft het eten van eieren weinig effect op de hoeveelheid cholesterol in ons bloed. Aangezien ze veel eiwitten, vitaminen en mineralen bevatten, vormen ze een belangrijk onderdeel van een gezonde en evenwichtige voeding.

    Variaties en tips

    • Voeg 50 g grofgehakte pecannoten toe nadat u de bloem hebt toegevoegd. * • Voor blondies, die even smeuïg zijn, maar zonder chocolade worden bereid, laat u de boter met 225 g lichtbruine ruwe rietsuiker al roerend smelten in een steelpan op een middelhoog vuur. Als de suiker is opgelost, laat u het nog 1 minuut sudderen, maar niet koken. Laat 10 minuten afkoelen, en roer er dan het vanille-extract, 1 ei en 1 eierdooier door. Voeg 150 g bloem toe en meng goed, maar niet te lang. Giet het deeg in de bakvorm, bak 20-25 minuten, en test zoals in het hoofdrecept.

    Bevat per stuk

    ✓ A, B12

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren