Zachte tortilla's

    Zachte tortilla's

    7keer bewaard
    1uur35min


    Maak dit als eerste!

    Tortilla's worden in Mexico gemaakt van tarwebloem of maïsmeel en worden bij bijna alle maaltijden geserveerd. Deze tortilla's worden gemaakt van tarwebloem. Tortilla's zijn zeer veelzijdig: u kunt ze als alternatief voor brood gebruiken, u kunt er wraps mee maken, of ze vullen met een hartige vulling, bestrooien met kaas en bakken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 kleine tortilla's

    • 225 g bloem
    • 50 g reuzel
    • 1 tl zout
    • 125 ml warm water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Zeef de bloem boven een kom. Voeg de reuzel toe en wrijf deze met uw vingertoppen door de bloem. Roer er dan het zout door, voeg het water toe en roer goed tot een zacht deeg ontstaat.
    2. Leg het deeg op een lichtbebloemd werkblad en kneed het 2-3 minuten. Pak het deeg in plastic folie in en laat circa 1 uur koelen.
    3. Verdeel het deeg in 10 gelijke porties en rol elke portie tot een bal. Rol de ballen vervolgens een voor een op een lichtbebloemd werkblad uit tot een flinterdunne cirkel met een diameter van circa 15 cm. Leg de cirkels op elkaar, en leg er telkens een stuk bakpapier tussen.
    4. Verhit een geribbelde of gietijzeren braadpan op een middelhoog vuur tot deze heel heet is. Bak de tortilla's een voor een of per twee (afhankelijk van de grootte van de pan). Bak ze 20-30 seconden aan elke kant of tot er blaasjes aan de oppervlakte verschijnen en ze lichtbruin worden. Leg de gebakken tortilla's op een bord en dek ze af met een schone theedoek. Serveer ze warm, liefst rechtstreeks uit de pan.

    Pluspunten

    • Reuzel, gezuiverd varkensvet, is een traditioneel ingrediënt van tortilla's. Iedereen denkt dat het ongezond is, maar het bevat in feite minder verzadigde vetzuren dan bijvoorbeeld boter. In 100 g reuzel zit in totaal 99 g vet, waarvan 40 g verzadigd is, terwijl in 100 g boter in totaal 81 g vet zit, waarvan 54 g verzadigd is.

    Variaties en tips

    • Om overgebleven tortilla's op te warmen, pakt u ze in in aluminiumfolie en legt u ze 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. U kunt ze ook een voor een 10-15 seconden aan elke kant bakken in een pan op een middelhoog vuur. * • Voor hartiger tortilla's vervangt u de helft van de witte bloem door volkorenbloem. * • Voor tomaten-kruidentortilla's voegt u 1 tl tomatenpuree en ½ tl fijngehakt vers basilicum en ½ tl fijngehakte verse tijm toe aan het water. * • Voor pikante tortilla's voegt u Mexicaanse kruiden toe aan de bloem, zoals een snufje gemalen komijn, koriander en kaneel.

    Bevat per stuk

    ✓ B1

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren