Zeebaars op oosterse wijze

    Zeebaars op oosterse wijze

    2keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zeebaars bereid met gember, knoflook en lente-uitjes is een traditioneel gerecht uit China. In deze versie wordt de vis geserveerd met een mix van noedels en taugé, zodat het een echt feestelijk gerecht wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 tl zonnebloemolie
    • 1 zeebaars, circa 800 g, schoongemaakt
    • 1 limoen, in 4 plakken gesneden
    • 6 lente-uitjes, in fijne reepjes gesneden
    • 1 worteltje, in fijne reepjes gesneden
    • een stuk verse gember van 2,5 cm, in fijne reepjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes gesneden
    • 2 el lichte sojasaus
    • 1 tl geroosterde sesamolie
    • 1 el verse korianderblaadjes
    • verse korianderblaadjes om te garneren
    • limoenhelften om te serveren
    • Noedels
    • 250 g fijne Chinese eiernoedels (eiermie)
    • 1 el zonnebloemolie
    • 2 kleine rode uien, in heel dunne partjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, in dunne schijfjes gesneden
    • 300 g taugé
    • 3 el lichte sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smeer een groot stuk dikke aluminiumfolie in met de olie en leg de vis erop. Schik de plakken limoen in de vis en bestrooi hem met de lente-uitjes, het worteltje, de gember en de knoflook. Besprenkel met de sojasaus en de sesamolie en bestrooi met de blaadjes koriander. Neem de uiteinden van de folie samen en draai ze vast, zodat het pakje goed is gesloten. Leg het op een bakplaat. Laat 30-35 minuten bakken, of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt (open de folie om dit te controleren).
    2. Doe ondertussen de noedels in een pan met kokend water, breng weer aan de kook en laat 3 minuten sudderen. Of kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken. Verhit de olie in een wok, voeg de uien en de knoflook toe en laat 30 seconden op een hoog vuur bakken. Doe de taugé erbij en laat 1 minuut bakken, of tot die zacht is. Voeg de noedels toe, samen met de sojasaus. Laat 2-3 minuten op een hoog vuur bakken, terwijl u goed roert.
    3. Neem de vis uit de oven, haal hem uit de folie en leg hem op een voorverwarmde schotel. Garneer met de blaadjes koriander en de limoenhelften. Serveer de vis in stukken, met de noedels.

    Variaties en tips

    • De Chinese smaken in dit gerecht passen ook uitstekend bij mul; een hele mul moet u ongeveer 20 minuten laten bakken. * • Voor gebakken zeebaars op mediterrane wijze gebruikt u 4 filets, à circa 150 g. Leg ze op 4 ingeoliede stukken aluminiumfolie. Meng 4 tomaten, zonder pitjes, in blokjes, 40 g zwarte olijven, zonder pit, in vieren gesneden, 2 eetlepels uitgelekte kappertjes, grofgehakt, 1 eetlepel fijngehakte peterselie en 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de vis en verpak hem in de folie. Laat 15 minuten bakken. Maak ondertussen een salade van 1 venkelknol, fijngesneden, 1 grote courgette, in plakken, en 2 rode uien, in partjes. Meng met 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel extra vergine olijfolie en breng op smaak. Serveer de vis met de salade en gekookte nieuwe aardappelen.

    Pluspunten

    • Eieren geven noedels smaak en kleur en voegen weinig vet toe. Eiernoedels zijn een goede bron van zetmeelrijke koolhydraten. * • Zonnebloemolie is een van de meest geliefde oliën in de keuken en heeft een milde smaak. Het is een heel goede bron van vitamine E, een krachtige antioxidant die de celmembranen beschermt tegen beschadiging door vrije radicalen.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, B1, B12, ijzer, niacine * ✓✓ calcium * ✓ B6, C, E, foliumzuur, kalium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren