Kaneelsterren (zimtsterne)

Voor het bakken van kaneelsterren is het belangrijk dat het eiwit zeer stijf geklopt wordt. Je kunt ze met gemalen amandelen of andere noten (bijv. walnoten) maken.

barbarella Noord-Holland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 10 

  • Het wit van 4 eieren
  • een beetje citroensap
  • 300 gr poedersuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 350 gr gemalen amandelen of andere noten en iets extra's voor het bakblik
  • ouwel of bakpapier

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

  1. Eiwit zeer stijf kloppen. Een paar druppels citroensap toevoegen. Poedersuiker zeven en lepel voor lepel er voorzichtig doorheen mengen. 3 tot 4 eetlepels van dit mengsel voor het glazuur apart zetten in de koelkast.
  2. Kaneel en de gemalen noten door de rest van het mengsel scheppen.
  3. De oven voorverwarmen tot 170 °C
  4. Een werkblad (snijplank) met wat gemalen nootjes bestrooien en het deeg uitrollen tot een dikte van ongeveer ¾ - 1 cm. Hier met een koeksteker stervormpjes uit snijden, op de (stukjes) ouwel leggen en op een bakblik leggen. Bestrijk de koekjes met de koud gezette glazuur.
  5. Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Kaneel
Kaneel (58)
Duitsland
Duitsland (125)