Vegetarische lasagne met bonen en kaas

    Vegetarische lasagne met bonen en kaas

    9keer bewaard
    55min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Dit is echt een heel eenvoudig, snel en heerlijk recept waar maar een paar ingrediënten voor nodig zijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) kidneybonen, uitgelekt
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes, uitgelekt
    • 1/2 rode paprika, fijngesneden
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • zout en peper naar smaak
    • 50 gr boter
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 350 ml koude melk
    • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 4 lasagnevellen uit de koelkast
    • 100 gr gruyère, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten en daarin de ui zacht bakken. Knoflook toevoegen en warm maken. Bonen, tomaat en rode paprika erdoor roeren. Op smaak brengen met basilicum, oregano, zout en peper. 10 minuten onder af en toe roeren laten garen.
    3. In een sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Geleidelijk de bloem toevoegen en tot een glad geheel roeren. Langzzam de melk erdoor roeren. Vermengen met de Parmezaanse kaas en al roerend de saus wat laten indikken.
    4. 1/2 van de bonenmix over een bakvorm van 23 cm verdelen. 2 lasagnevellen erop leggen, daarop resterende bonenmix en resterende vellen. Met saus bedekken en als laatste een laagje gruyère toevoegen.
    5. 20 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren