Broa (Portugees maisbrood)

    Broa (Portugees maisbrood)

    9keer bewaard
    2uur40min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Broa is een gezond boerenbrood van maismeel dat lekker is bij soep, eieren en vis.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 7 g (1 zakje) gedroogde gist
    • 2 afgestreken theelepels poedersuiker
    • 4 eetlepels (60 ml) warm water (45 C)
    • 175 g maismeel
    • 3 afgestreken theelepels (9 g) zout
    • 225 ml kokend water
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 250 g bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Strooi gist en suiker over het warme water in een klein kommetje. Laat het 2 of 3 minuten staan en roer dan om het op te lossen. Zet het kommetje 8 tot 10 minuten op een warme, tochtvrije plaats, tot het gist goed is gaan schuimen.
    2. Maal ondertussen de polenta in een blender of in de mengbeker van een keukenmachine tot een fijn poeder.
    3. Meng de polenta in een grote kom met het zout en kokend water. Roer goed tot het een glad mengsel is. Meng er 1 eetlepel olijfolie door. Laat het tot lauw afkoelen.
    4. Roer de gistoplossing door het polenta-mengsel. Meng er geleidelijk het meel door, maak er dan een bal van en leg die in een licht met olie bestreken kom, dek die af, en laat het ongeveer 30 minuten op een warme plaats rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
    5. Strijk met een kwastje de resterende eetlepel olijfolie uit over de bodem en de rand van een taartvorm van ca. 25 cm doorsnede. Verspreid het deeg gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en dek de taartvorm af. Laat het deeg ongeveer 30 minuten op een warme plaats rijzen, tot het deeg weer in volume verdubbeld is.
    6. Bak het 40 minuten in het midden van de op 180 C voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Laat het op een rekje afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren