Chouriço met rode wijn en paprika

    Chouriço met rode wijn en paprika

    6keer bewaard
    10uur15min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Chouriço is de Portugese chorizo. Heel mooi als je die kunt vinden, maar de Spaanse chorizo is ook goed in dit gerecht en is makkelijker te vinden. Serveer over aardappelpuree of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kilo verse chouriço, het velletje eraf gehaald en in blokjes gesneden
    • 2 groene paprika’s, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
    • 2 rode uien, geschild en in stukjes gesneden
    • 175 g tomatenpuree
    • 225 ml rode wijn
    • 225 ml water
    • 6 teentjes knoflook, gekneusd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10uur  ›  Klaar in:10uur15min 

    1. Doe de worst, groene paprika, ui, tomatenpuree, wijn, water en gekneusde knoflook in een slow cooker (crock pot, stoofpot) en roer alles goed door elkaar. Doe het deksel op de stoofpot, stel hem in op 8 uur op de ‘lage’ temperatuur. Neem na die 8 uur het deksel van de pot en laat het nog twee uur langer koken om wat van de vloeistof te laten verdampen.

    Als je geen slow cooker hebt ...

    Breng alles aan de kook in een grote stoofpan, en houd het dan 2 of 3 uur net tegen de kook aan op een kookplaatje. Het laatste halfuur onder deksel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren