Dipsaus van pinda’s, gember en koriander

    Dipsaus van pinda’s, gember en koriander

    1keer bewaard
    20min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Pindakaas, knoflook, verse gember en koriander gaan samen in een exotische, bijna Aziatische dipsaus of marinade. Heel goed over saté. Gebruik naar keuze gewone of ongezoete pindakaas.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 150 g pindakaas met stukjes
    • 100 ml Arachideolie
    • 4 eetlepels (60 ml) rijstwijnazijn
    • 4 eetlepels (60 ml) ketjap of sojasaus
    • 4 eetlepels (60 ml) vers uitgeperst citroensap
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 10 takjes verse koriander, fijngesneden
    • 2/3 eetlepel (10-12 ml) gemalen chilipepertjes
    • 2/3 eetlepel (10-12 ml) vers geraspte gemberwortel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde saus. Bewaar het afgedekt in de koekast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren