Nariyal Burfi (Indiaas kokosdessert)

    (40)

    Deze traditionele Indiase zoete lekkernij wordt zoveel makkelijker met wat westerse fudge-technieken! Hier hebt u geen kokend water, suiker of suikerthermometer voor nodig!


    59 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr geraspte kokos
    • 1 1/2 blikje (397 gr) gecondenseerde, zoete melk
    • 70 gr amandelschijfjes
    • 1 eetlepel gemalen kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:12min 

    1. Een bakvorm van 23 cm invetten. In 7 minuten kokos en gecondenseerde melk in een grote magnetronschaal op hoge stand verhitten. Om de 30 seconden doorroeren. Als de kokosnootmix heet is en pruttelt de amandelen en kardemom erdoor roeren. In de bakvorm gieten en gladstrijken met een spatel.
    2. 1 uur in de koelkast laten afkoelen, vervolgens met een ingevet mes in vierkantjes van 2 1/2 cm snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (40)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren