Nariyal Burfi (Indiaas kokosdessert)

    Nariyal Burfi (Indiaas kokosdessert)

    36keer bewaard
    12min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Deze traditionele Indiase zoete lekkernij wordt zoveel makkelijker met wat westerse fudge-technieken! Hier hebt u geen kokend water, suiker of suikerthermometer voor nodig!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr geraspte kokos
    • 1 1/2 blikje (397 gr) gecondenseerde, zoete melk
    • 70 gr amandelschijfjes
    • 1 eetlepel gemalen kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:12min 

    1. Een bakvorm van 23 cm invetten. In 7 minuten kokos en gecondenseerde melk in een grote magnetronschaal op hoge stand verhitten. Om de 30 seconden doorroeren. Als de kokosnootmix heet is en pruttelt de amandelen en kardemom erdoor roeren. In de bakvorm gieten en gladstrijken met een spatel.
    2. 1 uur in de koelkast laten afkoelen, vervolgens met een ingevet mes in vierkantjes van 2 1/2 cm snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren