Doperwten-kikkererwtensalade

    (53)

    Doperwten en kikkererwten in een pittige saus en koud opgediend.


    86 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
    • 1/4 ui, geraspt
    • het sap van 1/2 citroen
    • 1 teentje knoflook, gekneusd
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 afgestreken theelepel zout
    • 1/2 afgestreken theelepel vers gemalen zwarte peper
    • 1/2 afgestreken theelepel cayennepeper
    • 5 eetepels (75 ml) olijfolie
    • 100 g diepvriesdoperwten, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng in een kom de kikkererwten, ui, het citroensap, de knoflook, oregano, het zout, de zwarte peper en de cayennepeper. Roer de olijfolie erdoor, proef het en voeg desgewenst nog wat kruiden toe. Roer dan de doperwten erdoor. Dek de schaal af en laat het minstens 1 uur in de koelkast marineren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (53)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties