Eenvoudige pastasaus

    Eenvoudige pastasaus

    6keer bewaard
    30min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gemakkelijke saus die je bijna overal op kunt doen - pasta, lasagna, pizza. Vries het in kleine porties in, die je dan snel kunt ontdooien als je onverwacht iets lekkers nodig hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels (60 ml) olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 1/2 kilo hele, middelgrote (Roma) tomaten uit blik of pak
    • 175 g tomatenpuree
    • een handvol fijngeknipte verse peterselie
    • 1/2 afgestreken eetlepel (7 g) zout
    • 100 ml rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm in een grote steelpan olijfolie op vrij laag vuur en bak de knoflook er een paar minuten in aan. Pas op dat de knoflook niet aanbrandt.
    2. Doe de tomaten en de tomatenpuree in de pan en roer de knoflook erdoor, laat het op matig vuur 10 minuten pruttelen. Voeg de peterselie, het zout en de wijn toe; zet het vuur lager en laat het onder af en toe roeren zachtjes koken, totdat de saus dikker wordt en dien het dan onmiddellijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren