Frambozen-citroenmuffins

    Frambozen-citroenmuffins

    36keer bewaard
    30min


    502 personen hebben dit gemaakt

    Heel gemakkelijk en het lukt altijd. Ik heb dit recept ook met ander fruit gemaakt - bosbessen en frambozen vinden we het lekkerste, maar met aardbeien, perziken of kersen is het ook heel lekker. Je kunt zowel vers fruit als fruit uit de diepvries gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr magere yoghurt
    • 3 eetlepels (45 ml) plantaardige olie
    • 1 eetlepel (15 ml) citroensap
    • het wit van 2 eieren
    • 1/2 theelepel citroenessence (eventueel)
    • 200 gr bloem
    • 150 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel geraspte citroenschil
    • 250 gr verse of diepvries-frambozen
    • (eventueel) 2 eetlepels suiker als garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C. Vet een muffin-bakvorm in, of zet er papieren bakjes in.
    2. Meng in een grote kom de yoghurt en olie, het citroensap, het wit van de eieren, en (desgewenst) de citroen-essence.
    3. Meng in een andere kom de bloem en suiker, het bakpoeder en zout en de citroenrasp.
    4. Meng de natte bestanddelen door de droge bestanddelen en roer tot het net goed gemengd is, niet langer. Roer er dan voorzichtig de diepvriesframbozen door. Schep het beslag in gelijke hoeveelheden in de bakjes van de muffins-bakvorm. Sprenkel er eventueel wat suiker over als decoratie.
    5. Bak 15 tot 17 minuten in de voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als de bovenkant bij licht indrukken weer terugveert. Zet de muffinplaat op een rooster en laat de muffins in de vormpjes afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Nanda
    van
    3

    Lekkere muffins, en een goeie smaakcombinatie, frambozen en citroen! In deze muffins zit maar heel weinig vet, en ook minder suiker dan in een gewone cake, dat sprak me erg aan. Ik heb er een extra lepel yoghurt doorheen gedaan, omdat ik het beslag wat te dik vond, verse frambozen gebruikt en de muffins 18 minuten in de oven gehad. - 20 aug 2010

    Jolanda83
    van
    2

    Ik heb ongeveer de dubbele hoeveelheid yoghurt gebruikt, omdat het beslag erg dik was. Na ongeveer 22 min in de oven lekkere muffins. Hoeveelheden in recept voldoende voor 6 - 8 muffins. - 29 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren