Bosbessenjam

    (36)

    Maak goed gebruik van bosbessen als ze in het seizoen (en dus goedkoop) zijn.


    36 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 300 g verse bosbessen
    • 175 ml warm water
    • 2 theelepels citroensap
    • 3 afgestreken theelepels gelatinepoeder of 2 blaadjes gelatine
    • 3 eetlepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de bosbesssen, het citroensap en 3/4 van het water in een steelpan met dikke bodem. Breng het aan de kook op middelhoog vuur en laat het 8 minuten heel zachtjes koken, roer er geregeld in.
    2. Laat ondertussen de gelatine weken in het overgebleven warme water.
    3. Neem de pan met bosbessen van het vuur en roer de gelatine en suiker erdoor. Giet het mengsel in hete, gesteriliseerde potten en sluit die goed af. Laat ze afkoelen en zet ze in de ijskast.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (36)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren