Snelle gepocheerde zalm met yoghurt-dillesaus

    (2)
    27 minuten

    Een gemakkelijke maar stijlvolle zalmschotel met een saus van yoghurt en dille. Het kan haast niet eenvoudiger. Ik eet het graag op een zomeravond. Verse, gestoomde asperges of sperziebonen smaken er heel goed bij.


    173 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 ml yoghurt
    • 4 eetlepels (60 ml) Dijonmosterd
    • 1 eetlepel honing
    • 4 eetlepels (60 ml) vers uitgeperst citroensap
    • een handvol fijngeknipte verse dille
    • 500 gr zalm
    • 235 ml witte wijn
    • 120 ml water
    • 40 gr sjalotjes, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Meng in een kleine kom de yoghurt, mosterd, honing, het citroensap en de dille. Dek de kom af en zet hem in de ijskast.
    2. Doe het water en de wijn in een middelgrote braadpan op middelhoog vuur en leg de zalm in de vloeistof. De vis moet net onder staan, pas zonodig aan met wat water. Strooi de sjalotjes uit over de pan. Doe het deksel dicht en laat het 10 tot 12 minuten zachtjes koken, tot de zalm makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties