Snelle gepocheerde zalm met yoghurt-dillesaus

    Snelle gepocheerde zalm met yoghurt-dillesaus

    13keer bewaard
    27min


    166 personen hebben dit gemaakt

    Een gemakkelijke maar stijlvolle zalmschotel met een saus van yoghurt en dille. Het kan haast niet eenvoudiger. Ik eet het graag op een zomeravond. Verse, gestoomde asperges of sperziebonen smaken er heel goed bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 120 ml yoghurt
    • 4 eetlepels (60 ml) Dijonmosterd
    • 1 eetlepel honing
    • 4 eetlepels (60 ml) vers uitgeperst citroensap
    • een handvol fijngeknipte verse dille
    • 500 gr zalm
    • 235 ml witte wijn
    • 120 ml water
    • 40 gr sjalotjes, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Meng in een kleine kom de yoghurt, mosterd, honing, het citroensap en de dille. Dek de kom af en zet hem in de ijskast.
    2. Doe het water en de wijn in een middelgrote braadpan op middelhoog vuur en leg de zalm in de vloeistof. De vis moet net onder staan, pas zonodig aan met wat water. Strooi de sjalotjes uit over de pan. Doe het deksel dicht en laat het 10 tot 12 minuten zachtjes koken, tot de zalm makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    14

    Heerlijk frisse saus voor vis van kabeljauw tot zalm - 02 mei 2011

    van
    5

    - 02 mei 2011

    JoséHoogendijk-Everling
    3

    vraag me af of de hoeveelheden van de ingrediënten wel kloppen. De saus was door de enorme hoeveelheid Djon mosterd helaas niet te eten, veel te scherp!! - 15 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren