Eenvoudige banaanbrownies

    Eenvoudige banaanbrownies

    12keer bewaard
    40min


    78 personen hebben dit gemaakt

    Aan dit basisrecept voor brownies is een vleugje bananensmaak toegevoegd. Het is een stevige, toffeeachtige brownie die nauwelijks rijst. Voor wat extra smaak kunt u 60 gr gehakte noten of chocolate chips toevoegen. Een mixer is niet nodig!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 110 gr boter
    • 100 gr pure chocolade of chocolate chips
    • 1 groot ei
    • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 1 kleine rijpe banaan, gepureerd
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 100 gr witte bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een vierkante bakvorm van 20x20 cm invetten.
    2. In een sauspan op een matig hoog vuur de boter smelten. Van het vuur halen, chocola toevoegen en roeren tot deze gesmolten is. 5 minuten laten afkoelen.
    3. In een middelgrote kom het ei licht opkloppen. Basterdsuiker, banaan en vanille erdoor roeren. Het gesmolten chocolademengsel door de bananenmix scheppen en goed mengen. Meel toevoegen en er grof doorheen scheppen. Het beslag over de bakvorm verdelen.
    4. Gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. Niet te gaar laten worden. Uit de oven halen en in de bakvorm op een rooster laten afkoelen alvorens te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    LiamDillen
    0

    Persoonlijk vind ik dat je beter zelfrijzend bloem gebruikt, van smaak zijn ze goed. - 01 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren