Geroosterde asperges

    Geroosterde asperges

    2keer bewaard
    25min


    83 personen hebben dit gemaakt

    Asperges en sjalotjes geroosterd met een beetje olijfolie en rode wijnazijn. Eenvoudig maar toch heel lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 bosjes asperges, geschild en de onderkant erafgesneden
    • 4 middelgrote sjalotjes, in dunne schijfjes gesneden
    • 4 eetlepels (60 ml) olijfolie extra vierge
    • 3 eetlepels (45 ml) rode-wijnazijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C.
    2. Doe de asperges en sjalotjes in een grote kom en giet de olijfolie en 2 eetlepels van de azijn eroverheen. Breng op smaak met zout en peper en schud de kom om het gelijkmatig te verdelen. Leg de asperges in één enkele laag in een bakvorm.
    3. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de asperges gaar zijn. Schud het bakblik halverwege de baktijd en laat de asperges een halve slag rollen, zodat ze gelijkmatig gaar worden. Neem de bakvorm uit de oven en sprenkel de resterende azijn over de asperges, schud het bakblik om het gelijkmatig te verdelen, en dien het onmiddellijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    enkel asperges als avondeten daar wordt ik niet blij van - 18 sep 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren