Gebraden lamsbout met knoflook en rozemarijn

Gebraden lamsbout met knoflook en rozemarijn

20keer bewaard
1uur30min


202 personen hebben dit gemaakt

Ik hou ervan om de aardappelen naast het vlees op het bakblik te leggen en dan jus te maken van het vocht. Verder heb je alleen wat verse groente nodig voor deze geweldige zondagse maaltijd zonder toestanden. Bekijk ook de video!

MBENHAM

Ingrediënten
Porties: 12 

  • 4 teentjes knoflook, gesneden
  • takjes verse rozemarijn
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 lamsbout (2 tot 3 kg)

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur30min 

  1. Maak diepe inkepingen aan de bovenkant van de lamsbout en steek in elk een teentje knoflook diep in het vlees. Strooi ruim peper en zout over het vlees en leg meerdere takjes rozemarijn onder en op de lamsbout.
  2. Rooster op 180 C, tot het vlees net gaar is - niet te lang, het is het lekkerst als het vlees nog een beetje roze is.

Tip:

De regel is om per 500 gram gewicht, de lamsbout 15 minuten in de oven te stoppen, plus 10 minuten extra (een lamsbout van 4 kilo moet dus in totaal 2 uur en 10 minuten in de oven). Laat het vlees daarna minstens 15 minuten rusten, zodat het sap zich weer door het vlees kan verspreiden; dat maakt het lekkerder.

Video

Gebraden lamsbout
Gebraden lamsbout

Recent bekeken

Beoordelingen (1)

MariaAnsems
1

Een heerlijk recept alleen ik doe het met een schaal water inplaats van een bakblik van het water maak ik een heerlijke soep - 29 dec 2015

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren