Gemakkelijk en snelle gnocchi

    Gemakkelijk en snelle gnocchi

    8keer bewaard
    15min


    463 personen hebben dit gemaakt

    Een gemakkelijke versie van een populair Italiaans recept - met aardappelpuree uit een pakje. Je kunt gemakkelijk twee of drie keer zoveel maken en een deel invriezen - vries het in op de bakplaat en doe het dan pas in plastic diepvrieszakken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 50 g aardappelpuree
    • 225 ml kokend water
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
    • een mespuntje zwarte peper
    • 200 g bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de aardappelpuree in een middelgrote kom. Giet het kokend water erbij en roer tot het goed gemengd is. Laat het afkoelen.
    2. Meng het ei, zout en peper erdoor. Doe er al roerend zoveel bloem door dat je een redelijk stevig deeg hebt. Leg het deeg dan op een goed met bloem bestoven werkoppervlak en kneed het licht.
    3. Verdeel het deeg in twee stukken. Maak van beide een lange rol, ter dikte van een soepstengel. Strijk een mes door de bloem en snijd daarmee de rollen in stukjes van 2 tot 3 cm.
    4. Leg een paar gnocchi in kokend water. Neem ze met een schuimspaan uit het water als ze boven komen drijven. Kook zo alle gnocchi.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren