Karbonade met Italiaanse worst, champignons en tomaten

    Karbonade met Italiaanse worst, champignons en tomaten

    4keer bewaard
    1uur15min


    144 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een ideaal gerecht om van te voren te maken en dan in te vriezen voor later gebruik. Vraag naar Italiaans gekruide worst bij de slager of kijk of je ze in de supermarkt kunt vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 flinke karbonades
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 100 g Italiaans gekruide worst
    • 1 ui, in schijfjes
    • 100 g champignons, in schijfjes
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 4 eetlepels (60 ml) droge rode wijn
    • 300 g passata
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C.
    2. Strooi zout en peper over de karbonades. Verhit olijfolie in een grote braadpan en laat de karbonades daarin mooi bruin worden. Neem de karbonades uit de pan en leg ze even opzij. Bewaar 1 eetlepel van de vloeistof in de pan en gooi de rest weg.
    3. Haal het velletje van de worst en verkruimel of snijd de worst in blokjes en doe het in de pan. Meng ook de uien en champignons erdoor en bak de worst en uien een beetje bruin. Roer dan de knoflook erdoor. Doe de karbonades in een ovenschaal en schep het worstmengsel eroverheen. Giet de wijn en de passata erbij en strooi de Italiaanse kruiden erover.
    4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 45 minuten in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren