Kip in de koekepan met citroen en oregano

    (306)
    25 minuten

    Kip wordt in een pan aangebakken en dan met citroen en kruiden gestoofd. Een geweldig maal voor een doordeweekse dag.


    238 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilets (borststukken, zonder vel)
    • 1 citroen
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 2 takjes verse peterselie, als garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de citroen door en sprenkel het sap van een 1/2 citroen over de stukken kip. Voeg naar smaak zout toe. Laat het inwerken terwijl je olie verhit in een kleine braadpan op vrij laag vuur.
    2. Leg de stukken kip in de hete olie. Voeg tijdens het bakken de andere helft van het citroensap toe, peper naar smaak en oregano. Bak de kipfilets 5 tot 10 minuten per kant, of tot het sap dat eruit komt als je erin prikt helder is. Garneer met peterselie.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (306)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    berts
    van
    0

    Tijdens het bereiden regelmatig het vlees draaien. Heerlijk stukje vlees, ik heb de oregano vervangen door dragon. Ik doe altijd kipkruiden bij het bereiden. Smullen maar  -  16 jul 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties