Spiesjes van kip met ananas-sojasmaak

    Spiesjes van kip met ananas-sojasmaak

    5keer bewaard
    40min


    732 personen hebben dit gemaakt

    Malse stukjes kip met een zoet vleugje ananas op een satéstokje. Leuk voor de kinderen tijdens een barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 225 ml ananassap
    • 100 g donkerbruine suiker
    • 90 ml lichte sojasaus
    • 1 kg kleine stukjes kip (borststukken)
    • barbecuepennen of satéstokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng in een klein steelpannetje op matig vuur het ananassap, de bruine suiker en de sojasaus. Laat het net niet aan de kook komen.
    2. Leg de stukjes kip in een middelgrote kom en giet de ananasmarinade eroverheen. Zet het in de ijskast en laat het minstens 30 minuten staan.
    3. Verwarm de barbecue voor (middelhoog vuur) of steek de houtskool aan etc. Rijg de stukjes kip in de lengterichting aan de spiezen.
    4. Barbecue de kip vijf minuten per kant. De kip is gaar als het vlees van binnen niet meer roze is en er helder vocht uit komt als je er in prikt. Het gaat snel, dus houd het goed in de gaten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren