Mie met pinda’s, Spaanse peper en gember

    (1494)

    Van pindakaas, honing, pikante chilisaus en vurige verse gember wordt in kippenbouillon een heerlijke saus voor over mie gekookt. Strooi er gesneden bosuitjes en nog wat meer pinda’s over.


    1435 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g mie (eventueel versgemaakt)
    • 100 ml kippenbouillon
    • 1 1/2 eetlepel (25 ml) vers geraspte gemberwortel
    • 3 eetlepels (45 ml) sojasaus of ketjap
    • 3 eetlepels (45 ml) ongezoete pindakaas zonder stukjes
    • 1 1/2 eetlepel (25 ml) honing
    • (eventueel) 1 eetlepel chilisaus
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 4 bosuitjes, gesneden
    • 30 g gehakte pinda’s

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de mie in een grote pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dan het water af.
    2. Roer ondertussen in een steelpannetje de gember, sojasaus, pindakaas, honing, chilisaus en knoflook door de bouillon. Verwarm op middelhoog vuur totdat de pindakaas gesmolten is en alles goed warm is. Giet de saus over de gekookte mie en schep het goed door elkaar, zodat de saus overal aan de mie kleeft. Strooi er nog wat bosuitjes en pinda’s over.

    Tip:

    In plaats van chilisaus kan ook een heel klein gesneden spaanse rode peper gebruikt worden - hoeveelheid naar smaak, verwijder de pitjes als U het wat minder scherp wilt.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1494)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties