Mijn moeder's rabarbertaart

    (1068)
    1 uur 20 minuten

    Dit is een recept van m’n moeder. Maar ik smokkel een beetje met kruimeldeeg uit een pakje. Je kunt de vulling is ook gebruiken voor rabarber-(appel)-flappen van bladerdeeg.


    876 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 pakje (450 g) kruimeldeeg
    • 500 g rabarber, in stukjes gesneden
    • 250 g poedersuiker
    • 6 eetlepels (45 g) bloem
    • een flink klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C. Zet het ovenrooster op de laagste stand.
    2. Bekleed een taartvorm van ca. 25 cm met de helft van het kruimeldeeg. Zorg dat er wat deeg over de rand hangt.
    3. Meng de suiker en bloem. Sprenkel 1/4 ervan over de kruimeldeegbodem. Schep de rabarber erover. Sprenkel de rest van de suiker en bloem over de rabarber. Verdeel er kleine klontjes boter over. Leg de tweede helft van het kruimeldeeg over de bovenkant van de taart en maak dat vast aan de rand van het bodemstuk door het deeg samen te knijpen. Snijd het deeg aan de bovenkant vier keer in zodat stoom kan ontsnappen.
    4. Zet de taartvorm op het rooster in de oven en bak 15 minuten, verlaag dan de temperatuur naar 180 C en bak de taart nog eens 40 tot 45 minuten. Serveer warm of koud met ijs of vanillevla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1068)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren