Pastasaus van gepofte knoflook, rode paprika en tomaten

    Pastasaus van gepofte knoflook, rode paprika en tomaten

    5keer bewaard
    1uur


    26 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, zelfgemaakte pastasaus vol van smaak. Gepofte, zoete knoflook met verse tomaten, geroosterde rode paprika’s, olijfolie, verse basilicum en wat gedroogde Spaanse pepertjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bolletje knoflook
    • 4 eetlepels (60 ml) water
    • 5 eetlepels (75 ml) olijfolie
    • 6 middelgrote tomaten
    • 450 g geroosterde rode paprika’s
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 volle theelepel gemalen chilipepertjes
    • een handvol fijngeknipte verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C.
    2. Leg een heel (ongepeld) bolletje knoflook op een ovenvast bord met water en druppel 1 eetlepel olijfolie op de knoflook. Bak het 45 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Doe ondertussen de tomaten in een blender en pureer ze. Doe de gebakken paprika’s erbij en pureer die ook.
    4. Knijp 5 teentjes gepofte knoflook uit in de blender en meng door de saus. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe en meng het nog even. Doe er dan nog naar smaak zout en peper door en de gemalen chilipepertjes en basilicum,
    5. De saus is nu klaar voor gebruik, maar kan ook een paar dagen in de ijskast gezet worden om de smaken aan elkaar te laten wennen, of hij kan worden ingevroren. De saus kan koud gegeten worden, of een beetje opgewarmd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren