Penne met geroosterde broccoli, tomaten en feta

    Penne met geroosterde broccoli, tomaten en feta

    1keer bewaard
    50min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Verse broccoli wordt met olijfolie besprenkeld, onder de grill geroosterd en gaat dan in een tomaten/witte-wijnsaus met spinazie en feta.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 g broccoliroosjes
    • 5 eetlepels (75 ml) olijfolie
    • 1 afgestreken theelepel (3 g) zout
    • 500 g penne pasta
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel gemalen chilipepertjes
    • 30 g zongedroogde tomaten (in olie), gesneden
    • 175 ml droge witte wijn
    • 1 blikje (ca. 400 g) hele middelgrote (Roma) tomaten, uitgelekt en gesneden
    • 150 g spinazie
    • 1 1/2 eetlepel (25 ml) vers uitgeperst citroensap
    • 100 g feta, verkruimeld
    • 30 g pijnboompitten, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de grill van de oven voor. Zet een bakplaat in de oven en laat die heet worden.
    2. Doe de broccoliroosjes in een grote kom. Roer de olijfolie en het zout erdoor. Neem (met ovenwanten aan!) de bakplaat uit de oven. Verdeel de broccoliroosjes gelijkmatig over de bakplaat.
    3. Rooster de broccoliroosjes 5 minuten onder de grill, draai ze dan om en rooster de andere kant dan ook 5 minuten (de roosjes moeten een beetje bruin worden maar knapperig blijven.) Neem de bakplaat uit de oven en zet even opzij.
    4. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Fruit de uien, knoflook en gedroogde Spaanse pepertjes in de pan tot de ui zacht en glazig wordt. Roer de zongedroogde tomaten erdoor.
    5. Zet het vuur op middelhoog. Giet de wijn erbij en laat het 3 minuten koken. Roer dan de tomaten erdoor, breek ze in een paar stukken met een lepel en doe dan de spinazie, het citroensap en de feta erdoor. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan.
    6. Kook terwijl de tomatensaus zachtjes kookt de penne pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Giet het water af als het klaar is en meng het met de tomatensaus en de broccoli. Strooi er nog wat geroosterde pijnboompitjes over.

    Tip:

    Rooster de pijnboompitten in een braadpan met dikke bodem op matig vuur, zonder olie of vet. Roer er geregeld in en let op dat ze niet aanbranden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren