Perzische kip met walnoten en granaatappel (Khoresht Fesenjaan)

    Perzische kip met walnoten en granaatappel (Khoresht Fesenjaan)

    5keer bewaard
    45min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Maakje geen zorgen over olie die boven komt drijven - het komt uit de walnoten. De meeste supermarkten hebben granaatappelsap of je kunt de siroop vinden in winkeltjes die producten uit het midden-oosten verkopen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 4 stukken kipfilet (borststukken)
    • 100 g fijngemalen walnoten
    • 275 ml granaatappelsap of -siroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui zacht onder geregeld roeren en bak dan de kip snel bruin aan de buitenkant. Neem de ui en de kip uit de pan en leg het even terzijde
    2. Bak de gemalen walnoten in de pan in de overgebleven olie op matig vuur, onder regelmatig roeren, tot ze wat bruin beginnen te worden; zo'n 5 tot 10 minuten.
    3. Doe de ui en kip weer terug in de pan bij de walnoten en roer de granaatappelsiroop erdoor. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren. Het is klaar als de kip van binnen niet meer roze is en het sap dat eruit komt als je er met een vork in prikt helder is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren