Emilies citroenmeringue

    Emilies citroenmeringue

    33keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Als u een kant-en-klare taartbodem gebruikt, is het recept heel eenvoudig. Het enige probleem is dat de taart er uiteindelijk te mooi uitziet om op te eten!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr suiker
    • 1 eetlepel bloem
    • 25 gr maïzena
    • mespuntje zout
    • 350 ml water
    • sap en rasp van 2 citroenen
    • 30 gr boter
    • 4 eierdooiers, geklopt
    • 1 (23 cm) kant-en-klare taartbodem van bladerdeeg (gebakken)
    • het wit van 4 eieren
    • 175 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Voor de citroenvulling: In een middelgrote sauspan 200 gr suiker, bloem, maïzena en zout opkloppen. Water, citroensap en citroenschil erdoor roeren. Op een matig hoog vuur onder constant roeren aan de kook brengen. Boter erdoor roeren. De eierdooiers in een kopje vermengen met 100 ml van het hete suikermengsel. Vervolgens het eiermengsel bij het resterende suikermengsel schenken, aan de kook brengen en al roerend laten koken tot de saus ingedikt is. Van het vuur halen en de vulling in de taartvorm schenken.
    3. Voor de meringue: In een grote glazen of metalen kom het eiwit schuimig opkloppen. Geleidelijk de suiker toevoegen en tot stijve pieken kloppen. De meringue over de taartvulling verdelen. Goed tot aan de rand smeren zodat de taart gesloten is.
    4. 10 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de meringue goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    SandravanLeeuwen
    0

    Alles smaakt super lekker, maar bij mij werd de saus niet dik genoeg. Heb de taart nu aangesneden en alle vulling loopt eruit.. - 04 mei 2015

    0

    Ziet er heerlijk uit! Heb het nog nooit gehad, denk dat ik dat vandaag of morgen maar eens ga maken - 05 jun 2013

    van
    0

    - 26 mrt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren