Penne met pancetta, tonijn en spinazie

    Penne met pancetta, tonijn en spinazie

    5keer bewaard
    45min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk pastagerecht met krokant Italiaans spek, doperwten, champignons, spinazie, tonijn en kleine tomaatjes, in een zomerse saus van witte wijn met citroen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eetlepels (45 ml) olijfolie
    • 70 g Pancetta, in dobbelsteentjes
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1/2 afgestreken theelepel gemalen chilipepertjes
    • 150 g verse champignons, in schijfjes gesneden
    • 100 ml droge witte wijn
    • 75 g diepvriesdoperwten
    • 12 cocktailtomaatjes, in tweeën gesneden
    • 150 g jonge spinazie
    • 1 blikje tonijn in water, uitgelekt
    • 1 eetlepel (15 ml) citroensap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 500 g penne
    • (eventueel) vers gemalen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op matig vuur. Bak de Pancetta erin bruin onder geregeld roeren. Neem het spek uit de pan en laat het op keukenpapier uitdruipen.
    2. Zet het vuur onder de pan weer op de middelste stand en giet er 2 eetlepels olijfolie in. Doe de ui, knoflook en gemalen chilipepertjes erbij en verhit onder geregeld roeren tot alles zacht wordt, ongeveer 5 minuten. Doe de champignons erbij en bak ze tot het sap eruit begint te komen.
    3. Zet het vuur middelhoog en giet de wijn erbij. Laat het ongeveer 3 minuten koken.
    4. Zet het vuur lager, doe de doperwten, cocktailtomaatjes en spinazie in de pan en roer. Breek de tonijn in schijfjes, voeg die toe, druip het citroensap erover en breng het op smaak met peper en zout. Roer goed om alles te mengen en laat het even doorwarmen.
    5. Breng ondertussen water met een klein beetje zout aan de kook in een grote pan. Doe de pasta in het kokende water en laat het 8 tot 10 minuten koken, of tot het ‘al dente’ is, en giet dan het water af. Meng de pasta door de tonijnsaus. Strooi er desgewenst versgemalen Parmezaanse kaas over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JimmyWind
    van
    0

    Ik heb tijdens het bakken van ui en knoflook wat verse salie toegevoegd. - 23 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren