Pizza met pesto en ricotta

    (38)
    20 minuten

    Strijk pestosaus in een kant-en-klare pizzabodem en strooi er flink wat kaas over en leg er vervolgens wat schijfjes tomaat op. Anders dan anders en het is in een halfuur klaar! In kleine stukjes gesneden zijn het lekkere hapjes voor op een feestje.


    37 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 250 g ricotta kaas
    • 5 eetlepels (75 ml) gemalen Parmezaanse kaas
    • 1 kant-en-klare pizzabodem
    • 100 g pesto
    • 2 tomaten, in schijfjes gesneden
    • 4 eetlepels gemalen Pecorino romano kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 230 C.
    2. Meng in een klein kommetje de ricotta en Parmezaanse kaas.
    3. Verspreid de pesto over de pizzabodem. Strooi de ricotta en Parmezaanse kaas over de pesto en leg een laag tomaten over de kaas. Strooi er dan nog een beetje Pecorino over.
    4. Bak de pizza 12 tot 15 minuten in de oven.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (38)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    berts
    van
    2

    Lekkere smaakverandering, ik zou niet kiezen voor een hoofdgerecht maar als extra bijgerecht , komt dan zoveel meer tot zijn "smaak", bekoort mij zeker.  -  17 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties