Portugese rijstpudding

    Portugese rijstpudding

    4keer bewaard
    1uur5min


    67 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder maakte deze heerlijk romige rijstpudding heel vaak en ze strooide er dan vlak voor het opdienen kaneel over.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 g poedersuiker
    • 1,4 liter halfvolle melk
    • 200 g witte rijst, ongekookt
    • 2 eieren, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Roer in een grote steelpan op hoog vuur de suiker en melk door elkaar. Doe de rijst erbij als er belletjes aan de rand komen, roer het nog eens en zet dan het vuur op bijna de laagste stand. Houd het 60 minuten net onder het kookpunt, onder geregeld roeren, tot de rijst gaar is. Laat het niet koken.
    2. Neem de pan van het vuur en roer er beetje bij beetje, met krachtige slagen de losgeklopte eieren door, tot het goed gemengd is. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren