Pruimen clafoutis

    Pruimen clafoutis

    40keer bewaard
    1uur10min


    236 personen hebben dit gemaakt

    Zo maak ik dit traditionele recept - en het hele huis ruikt heerlijk naar pruimen, citroen en vanille. Maak het in de pruimentijd van rijpe pruimen, van eind augustus to eind oktober.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 6 eetlepels poedersuiker
    • 14 rijpe pruimen of damastpruimen, als je die kunt vinden
    • 3 eieren
    • 300 ml halfvolle melk
    • 75 g bloem
    • 3 afgestreken theelepels citroenschilrasp
    • 2/3 eetlepel vanille-essence of 2 zakjes vanillesuiker
    • een snufje zout
    • 1 afgestreken theelepel kaneelpoeder
    • 2 eetlepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C. Beboter een geribbelde platte taartvorm van ca. 25 cm doorsnede en strooi een eetlepel poedersuiker over de bodem.
    2. Leg de pruimen (met de opengesneden kant naar beneden) dicht tegen elkaar aan in de taartvorm. Strooi 2 eetlepels suiker over de pruimen.
    3. Doe de 3 overgebleven eetlepels suiker met de melk, eieren, bloem, vanille, citroenrasp en het kaneel en zout in een blender of de mengbeker van een keukenmachine, en laat die ongeveer 2 minuten draaien, tot het een glad mengsel is geworden, en giet dat over het fruit in de bakvorm.
    4. Bak de clafoutis 50 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven, of tot het stevig is en lichtbruin is geworden.
    5. Laat het nog 5 minuten afkoelen voordat het gesneden wordt. Strooi er voor het opdienen nog wat poedersuiker over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    karin11213
    9

    Heb het vanmiddag klaargemaakt, na 40 min. moest de oven lager want anders werd de bovenkant zwart. De taart is heel dun en is niet geworden zoals op de foto is te zien - 21 aug 2013

    5

    Heb er wel meer bloem in gedaan omdat ik de substantie te dun vond en ook gelet op voorgaande reactie. - 02 aug 2014

    van
    5

    makkelijk recept en smaakt heerlijk, zowel warm als koud! - 22 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren