Mama Rita’s gebakken tomaten met eieren

    Mama Rita’s gebakken tomaten met eieren

    12keer bewaard
    15min


    84 personen hebben dit gemaakt

    Een geliefd recept van toen ik een kind was in Italië - een heerlijk, snel gebakken vegetarisch maaltje. Gebruik verse scharreleieren en geef er stokbrood bij om het smakelijke sausje op te deppen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels (30 ml) olijfolie extra vierge
    • 4 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
    • 4 eieren
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verhit de olie in een koekepan op matig vuur. Voeg de tomaten toe en breng ze in ongeveer 3 tot 5 minuten aan de kook.
    2. Breek de eieren boven de koekepan en bak ze met de tomaten mee, zonder de dooier te breken, tot hoe hard je ze maar wilt hebben. Breng op smaak met peper en zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren