Rode zeebaars in een saus van tomaten en kappertjes

    Rode zeebaars in een saus van tomaten en kappertjes

    1keer bewaard
    45min


    102 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke vissaus van uien, knoflook, witte wijn, rode paprika, tomaten en kappertjes, in de stijl van het Middellandse Zee-gebied.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels (30 ml) olijfolie extra vierge
    • 1 ui, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, gekneusd
    • 1/2 eetlepel gemalen gedroogde chilipepertjes
    • 1 eetlepel kappertjes, fijngesneden
    • 1 blikje (ca. 400 g) gesneden tomaten
    • 100 ml witte wijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 rode zeebaars filets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan. Fruit de ui, knoflook, gedroogde pepertjes en kappertjes op matig vuur tot de ui zacht is.
    2. Voeg de tomaten en de wijn toe. Zet het vuur lager zodat het net zachtjes kookt. Maak de tomaten in de kokende saus klein met een lepel.
    3. Als de saus dikker wordt, doe dan de stukken zeebaarsfilet erbij en druk ze diep in de saus. Doe het deksel op de pan en laat het op laag vuur stoven tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt, ongeveer 15 tot 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren