Coquilles van de barbecue met boter en citroen

    Coquilles van de barbecue met boter en citroen

    3keer bewaard
    25min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige en snelle, maar vooral lekkere manier om sint-jakobsschelpen klaar te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 175 g boter
    • 1 ui, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, grof gesneden
    • 4 eetlepels (60 ml) vers uitgeperst citroensap
    • een snufje zout
    • 675 g sint-jakobsschelpen
    • een handvol fijngeknipte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de barbecue voor op middelhoog vuur of steek de houtskool aan.
    2. Smelt boter in een steelpannetje op matig vuur. Bak de ui en knoflook er zacht en glazig in, ongeveer 5 minuten. Neem het pannetje van het vuur en roer het citroensap en zout erdoor. Leg de sint-jakobsschelpen in een grote kom en schep ze om met het boter-ui-knoflook-citroen-mengsel. Laat het ongeveer 2 minuten staan.
    3. Steek de sint-jakobsschelpen op satéstokjes of gebruik een mandje van metaalgaas. Rooster 3 minuten per kant op de barbecue.
    4. Doe het resterende botermengsel terug in het steelpannetje en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en houd het warm terwijl de sint-jakobsschelpen geroosterd worden. Giet het botermengsel dan over de geroosterde sint-jakobsschelpen, sprenkel er fijngeknipte peterselie over en dien onmiddellijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren