Tomatensoep met spinazie en bonen

    Tomatensoep met spinazie en bonen

    1keer bewaard
    55min


    177 personen hebben dit gemaakt

    Snel en gemakkelijk, iets warms voor een koude winterdag, in Italiaanse stijl. Je zou verse kruiden kunnen gebruiken en garneer het geheel met Pecorino kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 blikjes (ca 400 g elk) gesneden tomaten
    • 2 blikjes (ca 400 g elk) witte (cannellini) bonen, met vocht
    • 1 blikje (ca 400 g) gehakte spinazie, uitgelekt
    • 1 liter kippenbouillon
    • 200 g passata
    • 750 ml water
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 8 plakjes Pancetta, uitgebakken en in blokjes
    • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    • 3 afgestreken theelepels zout (9 g)
    • 1 afgestreken theelepel vers gemalen zwarte peper
    • 1 afgestreken theelepel gedroogde basilicum
    • 250 g vermicelli

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng in een grote soeppan de tomaten, bonen, spinazie, kippenbouillon, passata, water, knoflook, Pancetta, peterserlie, zout, peper en basilicum door elkaar, breng het aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
    2. Voeg dan de pasta toe en kook zonder deksel de pasta gaar, ongeveer 10 minuten. Schep de soep in soepkommen, strooi er desgewenst kaas over en dien het onmiddellijk op.

    Tip:

    Met groentebouillon in plaats van kippenbouillon wordt dit gerecht vegetarisch. Probeer ook eens verse spinazie, snijbiet of boerenkool in plaats van spinazie uit blik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren