Sofrito uit Puerto Rico

    Sofrito uit Puerto Rico

    4keer bewaard
    20min


    79 personen hebben dit gemaakt

    Sofrito is het Spaanse woord voor een saus die lang gekookt heeft. De locale versie in Puerto Rico is een mirepoix-groentemengsel dat een belangrijk bestanddeel is van veel gerechten, zoals soepen en stoofschotels. Gebruik het om alledaagse gerechten die saai geworden zijn op te fleuren, of doe het bij rijst voor een heerlijke pilaf.

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • 2 groene paprika’s, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
    • 1 rode paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
    • 4 Romano pepers, van zaadjes ontdaan en in stukjes gesneden
    • 1 groen Spaans pepertje, van zaadjes ontdaan en in dunne reepjes gesneden
    • 3 middelgrote tomaten, in stukjes gesneden
    • 4 uien, in grote stukken gesneden
    • 3 middelgrote bolletjes knoflook, de teentjes gepeld
    • 1 bosje verse koriander
    • 1 afgestreken eetlepel (15 g) zout
    • 1 afgestreken eetlepel vers gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe alle ingrediënten in de mengbeker van een keukenmachine of blender. Laat de machine lopen tot alles kleingesneden is, maar nog niet gepureerd. Doe het mengsel direct in je favoriete soep of stoofschotel, of vries het in plastic zakken of bakjes in voor later gebruik.

    Tip:

    Traditioneel wordt Sofrito in Puerto Rico gemaakt met de zoet en scherpe ‘Aji dulce’ pepertjes en wilde koriander, die ‘Culantro’ wordt genoemd. Als je het kunt vinden, gebruik dan 10 aji dulce pepertjes en 25 blaadjes culantro, in plaats van de Romano en groene Spaanse pepertjes en de gewone koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren